

HIV Medicine Access Workgroup Mtg #3 October 4, 9:20am to 12:00pm

* The Zoom meeting link is

https://ofm-wa-gov.zoom.us/j/83354662760?pwd=UkhBUnpJVTQvMkRDSWpEdDgyRlZ5Zz09

Meeting ID: 833 5466 2760 Passcode: 951420

* Please review documents and links listed here and in the September 2 email from Omar Santana.` * Please be logged on and ready to go at 9:20am; this is 10 minutes before we will begin.*

an update on September 20 Town Hall; Review content of draft report and your commentary.

PURPOSE OF THE MEETING: Learn about and discuss information requested during September 13 meeting; Hear

PLEASE REVIEW AND BE READY TO DISCUSS (available at https://lgbtq.wa.gov/advocacy/community-work/hiv-medication-access-workgroup):

- 1. Update to draft Report to Legislature
- 2. Please review the Meeting Notes from the September 13th. If you have corrections, please be in touch with a member of the facilitation team.
- 3. Supporting documents, including: Operating Guidelines for Workgroup Meetings; End AIDS Washington Report; Facts, Issues and Conundrums

TIME ¹	ACTIVITY
-00:10	SETTLE IN
10 min	Please log on so we can greet you and get started right on time.
9:30	WELCOME, HOUSEKEEPING, WHO WE ARE – Manny Santiago and staff
10 min	Welcome
	Housekeeping: What is required of this Washington State meeting
9:40	FACTS, ISSUES – WHAT WE'VE LEARNED; AGENDA REVIEW – Manny Santiago
15 min	with Martha Bean
	Manny's review of what we've learned
	Walk through today's agenda and how each part will be accomplished
9:55	OVERVIEW OF REQUESTED INFORMATION
35 min	During the August 23 rd and September 13 th meetings people asked for more information on selected topics. We hope to have short (5-6 minutes) presentations addressing key questions below, followed by Q&A focused on clarifying questions. Topics may include:
	 What does the research tell us about compliance? Is it different for people on multi-pill regimes? Is it different for those with complicated lives, challenging circumstances, co- morbidities and/or other chronic illnesses, or those from historically marginalized communities?
	 What does the research tell us about the impact of advertising on drug choice? Can we further understand the thinking and assumptions behind the potential added cost
	if the HCA were to move to an 'open access' system, or something similar?

¹ Time; duration

TIME ¹	ACTIVITY
10:30 15 min	BREAK
10:45	TOWN HALLS
10 min	Update on September 20 Town Hall and upcoming Town Hall on October 12
10:55 50 min	REVIEW OF REPORT: ISSUES AND OPTIONS – Martha Bean • Each of you has had the opportunity to review the latest version of the report, and to
30 min	comment on it using the Google Form provided. We will: Review the Google Form results Discuss the draft report, focusing on how the issues are described and the array of options available to address each. Discuss the focus on the final meeting on October 25, and the finalization of the report by the end of the month.
11:45	WRAP UP – Leadership/Facilitation Team
25 min	Key points and 'take home' messages from discussion. Next steps and commitments.
11:55 5 min	CLOSE – Manny Santiago